Za cijene kliknite na uslugu

Veličina fotografija
Tačna veličina fotografija nastalih hemijskim postupkom obično je nekoliko milimetara veća od naziva, npr. slika 10×15 je 10,5 x 15,2, zato što je širina rola papira 102 ili 152 mm.

FILL IN
Ovom postavkom naša fotografija ispunjava sav papir, ali ako omjer stranica odabrane slike na papiru ne odgovara omjeru stranica prenesene slike, 2 ruba slike mogu se izgubiti. To je obično slučaj sa fotografijama snimljenim mobilnim telefonom na kojima su slike 16: 9.

FIT IN
U ovom će se slučaju slika mijenjati uz zadržavanje proporcija koje se uklapaju na papir. Dva ruba papira će ostati bijela zbog razlike u omjeru.

Boje i profili boja na fotografijama
Tokom izrade fotografija, samo sRGB (sRGB IEC61966-2.1) slike profila profila mogu se koristiti za dobivanje ispravnih boja. Danas će, primjerice slike u Adobe RGB biti svjetlije, dok indeksirane ili CMYK boje u boji uopće neće biti prikazivane. Međutim, važno je napomenuti da se slike na papiru mogu razlikovati od slika na monitoru. Jedan od razloga je nedostatak pozadinskog osvjetljenja u monitoru i činjenica da se tonovi različitih monitora (i ekrana) razlikuju u intenzitetu i kontrastu boja. Obično će rezultirajuće fotografije biti malo kontrastnije i toplijeg tona.

Za ispis slika (postera i platna) možemo odstupiti od gornjeg ograničenja, ali i ovdje preporučujemo profil boja sRGB (sRGB IEC61966-2.1). Za CMYK datoteke preporučujemo obložene datoteke boja s obloženim FOGRA39 (ISO 12647-2: 2004), ali samo ako je upotreba prostora u boji CMYK neophodna.

Digitalne fotografije

Fotografije sa filmova

Fotografije za dokumente

Fotografije velikog formata

Fotografije na platnu

Akril foto

Skeniranje filmova i fotografija

Reprodukcije fotografija

Šolje

Magične šolje

Puzle

Podloga za miš

Foto kugle

Jastuci

Srce

Majice

Sliperi

Torbe

Privjesak za ključeve